Utställningar 2024

  •  29/3-7/4      NVSK Konstrunda- Maria Montelius-Grifo´
  •  20/4-5/5      Kajsa Dahl, Malin Leijonberg, Weronika Hagerling
  •  25/5-9/6      Hans Ekbladh
  •  27/7-11/8     Elisabeth Brenner Remberg
  •  24/8-8/9       SAG Scanian Art Group
  •  21/9-6/10     Temautställning "Strimmor av hopp"
  •  26/10-10/11  Jurybedömd 30x30
  •  30/11-15/12  Julsalong

  Elisabeth Brenner Remberg samlar på nät.

  Allt från plastnät runt förpackningar till hårnät, höns- eller industrinät av skilda tätheter och storlekar. I sina nät fångar hon sedan allt överblivet material från lin, ull, fjädrar, band, cigarettpapper, tryckknappar och akupunkturnålar och överför dessa till ett motiv med ett avskalat uttryck och formspråk. Hon söker det harmoniskt linjerena, letar nya strukturer, låter dagsljuset eller färg på baksidan förstärka uttrycket. Resultatet är skulpturala och formsäkra ”nätverkskompositioner”.

  Elisabeth har haft många olika uppdrag som chefsdesigner sedan hennes sexåriga textila studier vid Academy of Fine Arts i Hamburg. I Swaziland arbetade Elisabeth som chefsdesigner på ett handväveri. Inom samma profession har Elisabeth arbetat som huvuddesigner på Kasthall i Kinna i tio år och Hatema Gamma Holdings i Nederländerna, där hon också arbetade som lärare vid Academy of Industrial Design i Eindhoven. Hon är för närvarande vice ordförande för organisationen Nordic Textile Art.

                                                Marcia Harvey Isaksson

  Associationsrikt, subtilt och underbart taktilt. Textilkonst när den är som bäst. Det här var ett material som förr sorterades ut som ”kvinnligt”, men det här är konstskapande i samma rätt som skulptur eller vilket material som helst. Det hon gör är en sorts organisk konstruktivism, i grunden är det väldigt geometriskt, samtidigt är det så levande mjukt.

                                                                                                                                        Lars Nittwe